Следвайте Гласове в ТелеграмИталианският външен министър Антонио Таяни, преди да изложи

...
Следвайте Гласове в ТелеграмИталианският външен министър Антонио Таяни, преди да изложи
Коментари Харесай

Захарова се изсмя на идеята на Таяни за създаване на армия на ЕС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Италианският външен министър Антонио Таяни, преди да изложи хрумвания за основаване на войска на Европейски Съюз за поддържане на мира, би трябвало първо да се научи по какъв начин хуманно да взема решение казуса с бежанците и мигрантите, защитавайки границите на Съюза. Това написа формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram във връзка изявлението на Таяни, че Европейски Съюз се нуждае от войска за мироопазване и външна политика. 

Дипломатът обърна внимание на изказването на ръководителя на италианското външно министерство, който предложи да се образуват в Европейския съюз „ лични въоръжени сили, които биха могли да играят роля в поддържането на мира и предотвратяването на спорове “.

" Армия на Европейски Съюз? Може би би трябвало да стартираме с създаването на лична ваксина против Covid? Или да се научим да пазиме хуманно, в сходство с интернационалните си отговорности, границите на Европейския съюз? Да решим въпроса с бежанците и мигрантите? И едвам тогава да създадем войска ", означи Захарова, разяснявайки съответната самодейност.

Преди образуването на единна войска би било добре да разберем с какво гориво ще се возим, с какво ще се топлим?  В противоположен случай  американският президент ще дойде в Брюксел и ще каже, че той ще вдигне цените на горивата, в случай че армията на Европейски Съюз не нападна тези, които той уточни. "

Представителят на съветското външно министерство прикани италианския министър да се замисли „ за какво тогава всяка страна от НАТО (да се чете ЕС) би трябвало да заплаща колосални суми в общата хазна (а в действителност на Вашингтон), които отиват, с цел да се подсигурява тяхната сигурност? “.

По-рано Таяни сподели, че „ в свят с такива тежки страни като Съединени американски щати, Китай, Индия, Русия “ защитата и общите въоръжени сили „ би трябвало да станат общи “ за Европейския съюз и това не търпи отсрочване.

Инфо: " Труд "

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР